Waterpolo

Algemene informatie

Bij ZV de Meer kun je na het behalen van je A diploma op waterpolo . Je maakt spelenderwijs kennis met de basisvaardigheden en spelregels van waterpolo. In deze fase spelen de jongens en meisjes nog gemengd. Vanaf 9 jaar wordt er ook competitie gespeeld. Binnen de vereniging staat plezier voorop. Bij de oudere leeftijden wordt er meer getraind op tactieken om ze voor te bereiden op de senioren. Binnen de jeugd zijn er geen prestatieteams, dit onderscheid is er pas bij de senioren, waarbij dit wel samen gaat met plezier in de sport.

Trainingstijden senioren

Heren 1 & 2, dames 1
Maandagavond van 19:30-21:00 uur en donderdagavond van 20:30-22:00 uur.

Heren 3 & recreanten waterpolo
Vrijdagavond van 19:00-20:00 uur.

Trainingstijden jeugdteams

F-jeugd (onder 9 jaar)
Woensdag van 17:45-18:30 uur en zondag van 10:15-11:00.

E-jeugd (onder 11 jaar)
Woensdag van 17:45-18:30 uur en zondag van 10:15-11:00.

D-jeugd (onder 13 jaar)
Woensdag van 17:45-18:30 uur en zondag van 10:15-11:00.
Voor de waterpolo D-jeugd is op vrijdagavond van 18:00-19:00 uur, tijdens de wedstrijdzwemtraining een aparte baan gereserveerd voor extra zwemtraining om conditie en zwemtechniek te verbeteren.

C-jeugd (onder 15 jaar) en B-jeugd (onder 17 jaar)
Maandagavond van 18:30-19:30 uur en vrijdagavond van 19:00-20:00 uur. Voor de waterpolo C jeugd is op donderdagavond van 18:30-19:30 uur, tijdens de wedstrijdzwemtraining, een baan gereserveerd voor extra zwemtraining om conditie en zwemtechniek te verbeteren.

De waterpolo B jeugd willen we stimuleren om waar mogelijk ook de waterpolo dames/heren trainingen bij te wonen.

Trainers

William Achterberg (rechts)
William traint de herenselectie van ZV de Meer. Hij doet dit sinds 3 jaar met veel plezier. William is jarenlang een vaste kracht geweest binnen de herenselectie. Hij vindt het leuk om zijn opgedane ervaring en kennis over te brengen op de groep en de progressie mee te maken.

Joram Salakory (midden)
Joram traint dames 1 van ZV de Meer. Hij heeft sinds zijn 16e verschillende teams getraind. Joram heeft zowel het CIOS als de ALO afgerond, waardoor hij nog beter is staat is om het didactische gedeelte van een training te verzorgen. Hij vindt het erg leuk om sporters beter te maken en ervoor te zorgen dat ze meer plezier uit het spel halen. Zelf speelt hij op dit moment in heren 2 en is hij nog actief als scheidsrechter en klokker voor de vereniging.

Arnoud Gerner (links)
Arnoud traint samen met Joram dames 1. Hij is al trainer van de dames sinds het begin van dit team in 2007. Naast trainer is hij zelf nog speler bij heren 2 en organiseert hij ieder jaar Meerpolo. Arnoud vindt het leuk om de dames te trainen, omdat hij het een heel leuk en gezellig team vindt. Wat voor hem ook motiverend werkt zijn de stappen die de dames afgelopen jaren hebben gezet. Die groei, het plezier, willen winnen/beter willen worden vindt hij mooi om te zien en maakt het ook leuk om training te geven.

Jeugdtrainers

Freek Brouwers
Freek traint de B jeugd (jeugd onder 17 jaar). Hij is trainer sinds 2009 en heeft verschillende teams training gegeven. Freek vindt de gezelligheid binnen het team erg belangrijk en probeert ieder seizoen weer een hecht team te creëren. Daarnaast vindt hij het leuk om spelers beter te maken in het spelletje.

Nick van den Heuvel
Nick is trainer van de B jeugd (jeugd onder 17 jaar). Hij traint hen sinds dit jaar. Afgelopen 3 jaar trainde hij de D jeugd. Naast trainer is Nick nog actief als klokker voor de vereniging en speelt hij in heren 1. Het leukst aan training geven vindt hij het zien van vooruitgang bij een speler/speelster als hij lang met hen aan een oefening heeft gewerkt.

Thijs Uittenbogert
Thijs is trainer van de C (jeugd onder 15 jaar). Hij is zelf speler in het eerste herenteam van ZV de Meer. Het leukst aan training geven vindt hij de groei die de spelers als team én als individu doormaken. Zijn motto is ook wel: als je iets wilt bereiken, moet je ervoor trainen.

Klemen Neijmeijer
Klemen is trainer van de D1 en D2 (jeugd onder 13 jaar). Hij is al sinds zijn 15e trainer en heeft veel verschillende leeftijdsgroepen training gegeven. Hij vindt het training geven aan de D teams het leukst, omdat de kinderen daar volgens hem de grootste ontwikkeling doormaken. Hij verzorgt naast de trainingen ook nog zwemlessen en is zelf keeper bij heren 1. Een mooie quote vindt hij: ‘Every champion was once a contender that refused to give up.’

Iris Schepers
Iris geeft training aan de D jeugd (jeugd onder 13 jaar). Ze geeft al meerdere jaren training. Zelf speelt Iris in het eerste damesteam van ZV de Meer. Ze vindt het leuk om verschillende vaardigheden over te brengen en op deze manier de kinderen betere waterpolo(st)ers te maken.

Piet Jägers
Piet is al jaren coach van de D1 (jeugd onder 13 jaar). Hij werkt graag met pubers en wil ze graag een stukje respect bijbrengen. Piet vindt het leuk om te zien dat teamgenoten elkaar helpen in het water om tot een hoger niveau te komen.

Rene Ansems
Rene traint de kinderen van de E (jeugd onder 11 jaar). Hij heeft een aantal jaren de herenteams van de vereniging getraind en gecoacht. Op dit moment is hij naast trainer, ook bestuurslid sportzaken. Rene vindt het leuk om de groei van de kinderen te zien: de jeugd is immers de toekomst van de vereniging. Hij vindt plezier in het spelletje het allerbelangrijkst.

Patrick Jägers
Patrick traint de E jeugd (jeugd onder 11 jaar). Dit doet hij al zo’n 5 jaar. Voorheen heeft hij onder andere de dames en heren 3 getraind. Zelf is hij al jarenlang een vaste kracht in heren 1 en is hij ook de aanvoerder. Patrick vindt het fantastisch om de kinderen te zien groeien in hun spel.

Voor de ouders

Als vereniging doen we ons best om leden een leuke tijd te geven binnen de vereniging. Echter hebben we hier wel de hulp van o.a. ouders bij nodig. Van ouders wordt daarom verwacht dat ze in ieder geval af en toe naar wedstrijden rijden. Daarnaast wordt er van ouders gevraagd dat ze af en toe een bardienst willen draaien en/of jureren bij wedstrijden. Uiteraard wordt hierbij zoveel mogelijk rekening gehouden met tijden dat de kinderen op het zwembad horen te zijn.

Zin om eens mee te trainen?

Lijkt het je leuk om een keertje mee te trainen bij ZV de Meer? Kom dan de eerste 4x gratis meetrainen! Dat kan op bovenstaande trainingstijden. Je meldt je dan gewoon bij de trainer die langs de badrand staat. Heb je nog vragen? Vul dan het contactformulier in of stuur een mailtje naar info@zvdemeer.nl.