Tropische sferen tijdens beachwaterpolotoernooi

Tropische sferen tijdens beachwaterpolotoernooi
6 januari 2020 Marleen

Afgelopen weekend organiseerde ZV De Meer voor de tweede keer het grootste beachwaterpolotoernooi van Europa. Maar liefst 67 teams streden in verschillende leeftijdsklassen om de eerste plaats. Zaterdag was het de beurt aan de senioren en zondag sloten de junioren het toernooi af met de Gijs Kramer Freher Cup.

Beachwaterpolo

Beachwaterpolo is een vrij nieuwe vorm van waterpolo. Deze snelle variant wordt gespeeld op een klein veld en in een team van vier tegen vier spelers. Beachwaterpolo is niet alleen heel leuk om te spelen, maar ook erg aantrekkelijk om naar te kijken. De tribunes zaten beide dagen overvol en zelfs naast de velden stonden supporters hun team aan te moedigen.

Groot deelnemersveld

Na een succesvol eerste toernooi vorig jaar liepen de aanmeldingen al snel op. Met een maximum van 67 teams van 15 verschillende verenigingen uit het hele land kon het toernooi zaterdag van start. 32 dames-, heren- en masterteams boven de 18 lieten zien hoe goed (beach)waterpolo wordt gespeeld. Zondag deed de jeugd het met 35 teams nog eens dunnetjes over. De E-, D- C- en B-jeugd vochten wat ze waard waren om de felbegeerde Gijs Kramer Freher Cup in ontvangst te mogen nemen.

Goede sfeer

Uiteraard was er naast felle competitie ook volop de gelegenheid om bij te kletsen onder het genot van een hapje en drankje. De tropische sfeer zat er goed in en tot ver na de prijsuitreiking was het nog gezellig druk in de bar. De organisatie kan terugkijken op een geslaagd toernooi waarop volgend jaar zeker een vervolg komt.

Uitslagen

De volgende teams zijn kampioen geworden in hun poule:

  • Heren:  De Linge
  • Dames: ZV Utrecht
  • Masters: ZV Ietsje Meer
  • E-jeugd (9-11): Flevo Nijkerk E1
  • D-jeugd (11-13): UZSC D1
  • C-jeugd (13-15): UZSC C2
  • B-jeugd (15-17): ZPC Het Ravijn BJ1