Waterpolo

Algemene informatie

Bij ZV de Meer kun je na het behalen van je A diploma op waterpolo . Je maakt spelenderwijs kennis met de basisvaardigheden en spelregels van waterpolo. In deze fase spelen de jongens en meisjes nog gemengd. Vanaf 9 jaar wordt er ook competitie gespeeld. Binnen de vereniging staat plezier voorop. Bij de oudere leeftijden wordt er meer getraind op tactieken om ze voor te bereiden op de senioren. Binnen de jeugd zijn er geen prestatieteams, dit onderscheid is er pas bij de senioren, waarbij dit wel samen gaat met plezier in de sport.

Trainingstijden senioren

Heren 1 & 2
Maandagavond van 19:35-21:00 uur en donderdagavond van 20:45-22:15 uur.

Trainingstijden jeugdteams

F-jeugd (tot 9 jaar)
Woensdag van 17:45-18:30 uur en zondag van 10:15-11:00.

E-jeugd (tot 11 jaar)
Woensdag van 17:45-18:30 uur en zondag van 10:15-11:00.

D-jeugd (tot 13 jaar)
Woensdag van 17:45-18:30 uur en zondag van 10:15-11:00.
Voor de waterpolo D-jeugd is op vrijdagavond van 18:00-19:00 uur, tijdens de wedstrijdzwemtraining een aparte baan gereserveerd voor extra zwemtraining om conditie en zwemtechniek te verbeteren.

C-jeugd (tot 15 jaar) en B-jeugd (tot 17 jaar)
Maandagavond van 18:35-19:35 uur en vrijdagavond van 19:00-20:00 uur. Voor de waterpolo C jeugd is op donderdagavond van 18:35-19:35 uur, tijdens de wedstrijdzwemtraining, een baan gereserveerd voor extra zwemtraining om conditie en zwemtechniek te verbeteren.

De waterpolo B jeugd willen we stimuleren om waar mogelijk ook de waterpolo dames/heren trainingen bij te wonen.

Jeugdtrainers

Klemen Neijmeijer
Klemen is trainer van de D1 en D2 (jeugd onder 13 jaar). Hij is al sinds zijn 15e trainer en heeft veel verschillende leeftijdsgroepen training gegeven. Hij vindt het training geven aan de D teams het leukst, omdat de kinderen daar volgens hem de grootste ontwikkeling doormaken. Hij verzorgt naast de trainingen ook nog zwemlessen en is zelf keeper bij heren 1. Een mooie quote vindt hij: ‘Every champion was once a contender that refused to give up.’

Piet Jägers
Piet is al jaren coach van de D1 (jeugd onder 13 jaar). Hij werkt graag met pubers en wil ze graag een stukje respect bijbrengen. Piet vindt het leuk om te zien dat teamgenoten elkaar helpen in het water om tot een hoger niveau te komen.

Rene Ansems
Rene traint de kinderen van de E (jeugd onder 11 jaar). Hij heeft een aantal jaren de herenteams van de vereniging getraind en gecoacht. Op dit moment is hij naast trainer, ook bestuurslid sportzaken. Rene vindt het leuk om de groei van de kinderen te zien: de jeugd is immers de toekomst van de vereniging. Hij vindt plezier in het spelletje het allerbelangrijkst.

Patrick Jägers
Patrick traint de E jeugd (jeugd onder 11 jaar). Dit doet hij al zo’n 5 jaar. Voorheen heeft hij onder andere de dames en heren 3 getraind. Zelf is hij al jarenlang een vaste kracht in heren 1 en is hij ook de aanvoerder. Patrick vindt het fantastisch om de kinderen te zien groeien in hun spel.

Voor de ouders

Als vereniging doen we ons best om leden een leuke tijd te geven binnen de vereniging. Echter hebben we hier wel de hulp van o.a. ouders bij nodig. Van ouders wordt daarom verwacht dat ze in ieder geval af en toe naar wedstrijden rijden. Daarnaast wordt er van ouders gevraagd dat ze af en toe een bardienst willen draaien en/of jureren bij wedstrijden. Uiteraard wordt hierbij zoveel mogelijk rekening gehouden met tijden dat de kinderen op het zwembad horen te zijn.

Zin om eens mee te trainen?

Lijkt het je leuk om een keertje mee te trainen bij ZV de Meer? Kom dan de eerste 4x gratis meetrainen! Dat kan op bovenstaande trainingstijden. Je meldt je dan gewoon bij de trainer die langs de badrand staat. Heb je nog vragen? Vul dan het contactformulier in of stuur een mailtje naar info@zvdemeer.nl.