Wedstrijdzwemmen

Algemene informatie

Wedstrijdzwemmen
Wedstrijdzwemmen is een sport voor alle leeftijden waarbij veel komt kijken. Wedstrijdzwemmen is een goede combinatie tussen conditie een techniek. Je traint dan ook op verschillende zwemslagen, techniek, start- en keerpunten en conditie om uiteindelijk deel te nemen aan wedstrijden. Er wordt zowel individueel als in groepsverband deelgenomen aan deze wedstrijden. Zwemmers kunnen bij ons doorgroeien naar hun optimale prestatieniveau.

Masterzwemmen
Masterzwemmen is bedoeld voor zwemmers van 18 jaar en ouder. Er wordt vooral getraind voor het plezier, maar uiteraard ook voor conditie en technische vaardigheden. Er is altijd een trainer aanwezig om de trainingen uit te leggen en te begeleiden. De training is een goede combinatie van techniek en conditie verbeteren waarbij vooral ook gezelligheid belangrijk is. In de trainingen worden er afwisselend techniekopdrachten, lange en korte afstanden gezwommen. De basisgroep zwemt op zondagmorgen. Daarnaast is op dinsdagavond een 2e trainingsmoment voor de fanatiekelingen*.

*Alleen voor masters die ook op zondagochtend zwemmen.

Trainingstijden

Wedstrijdzwemmen
– Maandagavond van 18:35-20:05 uur
– Dinsdagavond van 18:35-20:05 uur
– Donderdagavond van 18:35-19:35 uur
– Vrijdagavond van 18:00-19:00 uur
– Zondagochtend van 8:30-9:30 uur

Masterzwemmen
– Dinsdagavond 18:30-19:30
– Zondagochtend van 8:30-9:30 uur

Trainers

Christiaan Sloof
Christiaan is trainer van de wedstrijdzwemploeg. Hij is trainer sinds 2005 en heeft in de tussentijd verschillende selecties getraind, onder andere bij DWK in Barneveld en het NTC (Nationale Selectie). Hij wil binnenkort ook weer starten met waterpolo. Christiaan vindt het leuk om mensen beter te laten zwemmen. Zijn motto is ook wel: ‘Denk in mogelijkheden (oplossingen) ipv onmogelijkheden (problemen). Als je iets écht wilt is er altijd een weg’.

Karel de Groot
Karel is sinds 2010 trainer van de wedstrijdzwemploeg. Hij is een bezig bijtje, want naast trainer is hij ook nog klokker, starter, jurysecretaris en kamprechter. Karel ziet de zwemmers graag met plezier hun eigen techniek en prestaties verbeteren. Iets wat hij zijn zwemmers mee zou willen geven is: ‘To reach for the sky, you need to learn how to fly first’.

Nadège van Meeteren
Nadège traint sinds kort op maandag de wedstrijdzwemploeg. Zelf is ze ook wedstrijdzwemmer bij de vereniging. Naar trainster en zwemster, is ze ook lid van de activiteitencommissie. Nadège vindt het leuk om de kinderen advies te geven over het zwemmen en hen te helpen boven hun limiet te zwemmen.

Maikel van den Heuvel
Maikel is een actieve trainer binnen ZV de Meer, zowel bij de SuperSpetters als bij het wedstrijdzwemmen. Hij is een bekend gezicht binnen de vereniging. Maikel vindt het erg leuk om met kinderen te werken en hen op te leiden tot goede zwemmers.

Voor de ouders

Als vereniging doen we ons best om leden een leuke tijd te geven binnen de vereniging. Echter hebben we hier wel de hulp van o.a. ouders bij nodig. Van ouders wordt daarom verwacht dat ze in ieder geval af en toe naar wedstrijden rijden. Daarnaast wordt er van ouders gevraagd dat ze af en toe een bardienst willen draaien en/of jureren bij wedstrijden. Uiteraard wordt hierbij zoveel mogelijk rekening gehouden met tijden dat de kinderen op het zwembad horen te zijn.

Zin om eens mee te trainen?

Lijkt het je leuk om een keertje mee te trainen bij ZV de Meer? Kom dan de eerste 4x gratis meetrainen! Dat kan op bovenstaande trainingstijden. Je meldt je dan gewoon bij de trainer die langs de badrand staat. Heb je nog vragen? Vul dan het contactformulier in op de pagina ‘contact’ of stuur een mailtje naar info@zvdemeer.nl.